Esports

REGIDORIA

Regidora d’esports : Sara Soler Berenguer
Correu Electrònic: sarasoler@altea.es
Tlf: 965 84 13 34

DEPARTAMENT

CENTRE CULTURAL JUVENIL D’ALTEA
C/ Tella, 1
03590-ALTEA (Alacant)

HORARI D’ATENCIÓ
De dilluns a divendres: 8:00h a 14:00h

Des de la Regidoria d’esports de l´Excm. Ajuntament d’Altea es vol donar la benvinguda a tots els ciutadans d’Altea a aquesta nova secció d’Esports dins de la pàgina web de l’Ajuntament.

Infinitat d’estudis científics conclouen que una adequada activitat física i la pràctica esportiva contribueixen a millorar la qualitat de vida general de les persones; entre altres accions, consoliden una bona salut o la milloren, corregeixen actituds nocives, prevenen malalties o contribueixen a millorar-les o a rehabilitar-les, promouen les relacions socials i la integració, estableixen valors positius de convivència en totes les edats, i eviten riscos psicosocials derivats de determinats estils de vida.

A més, dos aspectes contribueixen a valorar la importància de l’activitat física i l’esport en la societat del segle XXI i en concret, a Altea: l’oci i el turisme; per separat o combinats poden suposar, a més dels beneficis nomenats anteriorment, un potencial econòmic fonamental, tant a nivell d’ingressos com de llocs de treball.

Amb l’esforç d’aquest Ajuntament volem dotar d’unes instal·lacions esportives modernes i millorar tot el que tenim per a continuar creixent. Des de l’Àrea d’Esports, l’objectiu no és un altre que comptar cada dia amb millors instal·lacions que permeten que els ciutadans d’Altea practiquen esports en unes bones condicions, en unes condicions de qualitat, a més de millorar, en tot el possible, la gestió i utilització d’aquestes.

Però sens dubte, si una cosa caracteritza a Altea és la seua gran diversitat de pràctiques esportives i el seu magnífic nivell en totes elles: futbol, bàsquet, pilota valenciana, voleibol, futbol sala, handbol, tennis taula, gimnàstica rítmica, taekwondo, hapkido, …tots ells, dirigits i impulsats tant per aquesta regidoria com pels clubs esportius, i que naixen del bé fer, de la capacitat emprenedora i treballadora i l’esperit innovador dels empleats municipals de l’àrea d’esports així com pels directius i col·laboradors dels clubs alteans, sense els quals no es podria realitzar esport en aquesta localitat.

Les escoles esportives municipals són un altre dels aspectes importants a destacar en la nostra localitat. Des de l´àrea d´esport s’organitzen les següents escoles esportives: escola de futbol, escola de bàsquet, escola de pilota valenciana, escola d’handbol, escola de voleibol, escola de tennis taula i l’escola de gimnàstica rítmica.

Des del dia en què em vaig fer càrrec de la regidoria d’esports l’organització i gestió d’activitats ha sigut una constant en el nostre municipi. Des de l´area d´esports s’ha apostat fortament per l’organització d’esdeveniments esportius, que d’una banda donen publicitat i notorietat a la nostra localitat i d’altra banda serveixen com a punts de difusió del coneixement i la pràctica de la modalitat esportives, contribuint a motivar a molts dels ciutadans cap a la pràctica d’activitat esportiva. Destacarem la Carrera 9 d´Octubre, Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana femenina, Costa Blanca Bike Race, torneig de futbol base internacional Costa Blanca Cup, torneig de l’associació nacional de veterans de tennis taula, suport a les activitats d’esports minoritaris i tradicionals com la colombicultura, campionats provincials d’escacs, finals-trobades de Pilota Valenciana i moltes altres més. Per descomptat, la regidoría d´esports de l´Ajuntament d´Altea continuarà esforçant-se en tot el possible per a continuar fent costat a totes aquestes activitats, amb l’objectiu de consolidar-les i donar-los la continuïtat i d’altra banda promourà totes aquelles que considere necessàries.

Finalment, perquè augmente la pràctica esportiva en la nostra localitat i perquè cada vegada siguen més les persones que inclouen en els seus hàbits de vida l’activitat física, la qual cosa sens dubte millorarà la seua qualitat de vida i la seua salut, perquè totes aquestes persones practiquen la modalitat esportiva que més els agrade, en les millors condicions possibles, en definitiva per a augmentar el nivell de satisfacció dels ciutadans d’Altea, l’Ajuntament a través de la seua àrea d’Esports, continuarà treballant i posant tots els mitjans que tinga al seu abast per a aconseguir-lo.


ACTIVITATS

ActivitatsDataLloc
Ruta BTT Altea Eixida amb bicicleta8 de maigPantà de Guadalest
Campus de Bàsquet d’AlteaDel 27 de juny al 2 de juliolAltea
Campus esports Oasis GamingDel 4 al 30 de juliolCiutat Esportiva d’Altea
Marina Baixa Cup – Torneig de futbol baseDel 1al 3 de juliolCiutat Esportiva d’Altea
Costa Blanca Cup – Torneig de futbol base i futbol salaDel 4 al 8 de juliolCiutat Esportiva d’Altea
Campus d’estiujuliol i agostCiutat Esportiva d’Altea
Cursets d’estiujuliol i agost (clausura el 26 d’agost)Altea
Marcha Nocturna30 de juliolCiutat Esportiva d’Altea
24 hores de futbet3 i 4 de septembrePalau dels Esports d’Altea
Lan PartyDel 7 al 9 d’octubrePalau dels Esports d’Altea
Carrera popular 9 d’octubre9 d’octubrePlaça dels Esports
San Silvestre27 de desembrePlaça de l’Ajuntament d’Altea
·Activitats esportives 2022

Altea és una de les poblacions de la Marina Baixa que compta amb un major nombre d’instal·lacions esportives per habitant, gràcies al gran esforç fet per l’Ajuntament d’Altea i per la gestió d’aquestes feta per la Regidoria d’Esports.

Des de l’àrea d’esports gestionem, mantenim i organitzem les activitats esportives que s’ofereixen en tots els nostres centres. Actualment des de l’àrea d’esports gestionem 12 instal·lacions esportives de diferent tipus tant dins d’Altea com a Altea la Vella, oferint així al ciutadà d’Altea una gran diversitat en activitats que abasten des de la natació, futbol, bàsquet, handbol…

Les instal·lacions esportives, repartides entre la Ciutat Esportiva d’Altea i el Complex Esportiu Joan Montiel, i la gran quantitat d’activitats que s’ofereixen en diferents horaris, permeten a l´alteà optar per qualsevol activitat prop del seu domicili, a qualsevol hora i a uns preus molt econòmics.

            Les instal·lacions esportives municipals són les que es detallen a continuació:

Ciutat Esportiva Altea

 • 1 piscina climatitzada.
 • 1 camp de futbol 11 de gespa natural.
 • 1 camp de futbol 11 de gespa artificial
 • 2 camps de futbol 8 de gespa artificial.
 • 1 carrer de pilota valenciana.
 • 2 poliesportius coberts.
 • 1 pista exterior de bàsquet
 • 1 skate park.
 • 1 Gimnàs.

Complex esportiu Joan Montiel

 • 1 camp de futbol 8 de gespa artificial.
 • Zona de gimnàstica activa exterior.
 • Pista exterior de bàsquet.

2 poliesportius coberts

1 camp de futbol 11 de gespa natural
1 camp de futbol 11 de gespa artificial
2 camps de futbol 8 de gespa artificial
1 skate park
1 skate park
1 pista exterior de bàsquet

1 Gimnàs – Roman tancat per obres

1 piscina climatitzada – Roman tancat per obres

1 carrer de pilota valenciana

La Regidoria d’Esports de l´Ajuntament d’Altea té entre els seus fins la promoció de l’esport i l’activitat física, i entre les seues competències el foment de la pràctica esportiva, especialment l’esport per a tots, l’organització de competicions i esdeveniments esportius de caràcter extraordinari.

Amb el programa d’activitats es pretén fer arribar al total de la població els beneficis que suposa la pràctica físic-esportiva des d’una perspectiva enfocada al manteniment i millora de la salut i la qualitat de vida. Aquest programa, anomenat escoles esportives municipals, va dirigit a tota la població en edats compreses dels 4 als 11 anys.

Les escoles esportives municipals es divideixen en:

 • Escola municipal de futbol.
 • Escola municipal d’handbol.
 • Escola municipal de bàsquet.
 • Escola municipal de futbol sala.
 • Escola municipal de voleybol.
 • Escola municipal de pilota valenciana.
 • Escola municipal de gimnàstica rítmica.
 • Escola municipal de tenis taula.
 • Escoles municipals d´arts marcials que comprenen les seguents:
 • Hapkido.
 • Taekwon-do ITF.

Escoles esportives municipals 2023-2024

Cursets Esportius d’Estiu Altea 2023

ESPORTS D’AIGUA

NATACIÓ
Monitors/es: Piscina Municipal Altea. Duració del curs: quinzenal (sessions de dilluns a divendres). Participants: Xiquets/etes de 4 anys complerts fins als 14 anys.
Torns: 1r del 3 al 14 de juliol. 2n del 17 al 28 de juliol.
3r del 31 de juliol al 11 d’agost. 4t del 14 al 25 d’agost.
Horaris: Grup A, de 10.00 h. a 11.00 h. (Perfeccionament) de 9 a 14 anys.
Grup B, de 10.00 h. a 11.00 h. (lniciació) de 9 a 14 anys.
Grup C, de 11.00 h. a 12.00 h. (lniciació) de 4 a 8 anys.
Grup D, de 11.00 h. a 12.00 h. (Perfeccionament) de 4 a 8 anys.
Matrícula: limitada a 20 xiquets/etes per torn. Lloc: piscina municipal d´Altea.
Preu: 15,68 € matrícula, més 8,36 € per alumne/a i torn.

INICIACIÓ VELA
Monitors/es: Club Nàutic d´Altea. Participants: joves de 10 a 16 anys. Serà imprescindible saber nadar. Duració del curs: torn d’una setmana. Dies de navegació, de dilluns a divendres.
Horari: de 16:00 a 18:00 h.
Torns: 1r, del 3 al 7 de juliol 2n, del 10 al 14 de juliol 3r, del 17 al 21 de juliol
4t, del 24 al 28 de juliol 5é, del 31 de juliol al 4 d’agost 6é, del 7 al 11 d’agost
7é, del 14 al 18 d’agost 8é, del 21 al 25 d’agost

Matrícula: limitada a 6 persones per dia i torn. No es podra repetir curs. Lloc: Club Nàutic d´Altea (escola de vela). Material: samarreta, banyador, gorra, sabatilles que es puguen mullar, protecció solar. Serà imprescindible obtenir la Llicència Federativa de Vela, el mateix dia de la inscripció en les oficines del Club Nàutic (cost de la llicència 9 €).
Preu: 15,68 € matrícula, més 8,36 € per alumne/a i torn (cost llicència federativa 9 €)

REM DE BANC FIX (MODALITAT LLAÜT)
Monitors/es: Club Nàutic d´Altea. Participants: joves de 13 a 18 anys. Serà imprescindible saber nadar.
Duració del curs: 1, del 3 al 28 de juliol. 2n del 31 de juliol al 25 d’agost.
Es remarà tres dies per setmana en l’horari de 17:00h a 18:00h. Els dies en què s’impartiran les classes, seran els dilluns , dimarts y dijous.
Matrícula: limitada a 12 persones per torn. Lloc: Club Nàutic d´Altea (aula d’activitats esportives).
Preu: 15,68 € matrícula, més de 8,36 € per alumne i torn (cost de la llicència federativa 15 €).
Material: samarreta, banyador, gorra, sabatilles que es puga mullar, protecció solar i guants. Serà imprescindible obtenir la Llicència Federativa de Rem, el mateix dia de la inscripció en les oficines del
Club Nàutic. (Cost 15 €)

PLANXA DE REM – CAIAC DE MAR (MULTIACTIVITAT A LA MAR)
Participants: xiquets/etes de 1O a 16 anys. Serà imprescindible saber nadar (nivell iniciació).
Duració del curs: tres dies, dimarts, dimecres i dijous.
Torns: 1r 20. 21 i22 de juny. 2n 27, 28 i 29 de juny. 3r 04, 05 i 06 de juliol.
4t 11, 12 i 13 de juliol. 5é 18, 19 i 20 de juliol. 6é 25, 26 i 27 de juliol.
7é 01, 02 i 03 d’agost. 8é 08, 09 i 10 d’agost. 9é 15, 16 i 17 d’agost.
10é 22, 23 i 24 d’agost. 11é 29, 30 i 31 d’agost. 12é 5,6 i 7 de setembre.
Horari: de 16:00 a 17:30 h. (dimarts, dimecres i dijous).
Matricula: limitada a 6 persones per dia i torn.
Lloc: Port Esportiu Campomanes (la Bocana).
Material: tovallola, samarreta, banyador, gorra, xancles o escarpins, protecció solar.
Preu: 15,68 € matrícula, més 35€ per alumne/a i torn (mínim 4 per torn).

ESPORTS DE PILOTA

FUTBOL MASCULÍ I FEMENÍ
Monitors/es: Ajuntament d’Altea. Participants: xiquets/etes de 5 a 12 anys.
Duració del curs: de l´10 de juliol al 24 d’agost (2 sessions a la setmana).
Horari: Grup A, xiquets/etes de 5 a 6 anys. Dilluns i dimecres de 18:00 a 19:00h.
Grup B, xiquets/etes de 7 a 9 anys. Dimarts i dijous de 18:00 a 19:00h.
Grup C, xiquets/etes de 10 a 12 anys. Dimarts i dijous de 17:00 a 18.00h.
Matrícula: limitada a 20 xiquets/etes per torn. Lloc: Ciutat Esportiva.
Preu: 15,68 € de matrícula, més de 8,36 € per alumne/a i torn.

FUTBOL SALA
Monitors/es: Ajuntament d’Altea. Participants: joves de 7 a 12 anys.
Duració del curs: de l´10 juliol al 23 d’agost.
Xiquets/etes de 7, 8 i 9 anys. Dilluns i dimecres de 17:30 a 18:30h.
Xiquets/etes de 1O, 11 i 12 anys. Dilluns i dimecres de 18:30 a 19:30h.
Matrícula: limitada a 20 xiquets/etes per torn. Lloc: Pavelló Garganes.
Preu: 15,68 € de matrícula, més 8,36 € alumne/a i torn.

BÀSQUET
Monitors/es: Club Bàsquet Altea. Participants: joves de 5 a 15 anys.
Duració del curs: del 11 de juliol al 24 d’agost
Xiquets/etes de 5 a 11 anys. Dimarts i dijous de 18:00 a 19:00h.
Xiquets/etes de 12 a 15 anys. Dimarts i dijous de 19:00 a 20:00h.
Matricula: limitada a 20 xiquets/etes per torn . Lloc: Palau dels Esports.
Preu: 15,68 € de matrícula, més 8,36 € alumne/a i torn.

HANDBOL
Monitors: Club Esportiu Vila Blanca. Participants: joves de 5 a 14 anys.
Duració del curs: Del 11 de juliol al 24 d’agost. (2 sessions a la setmana) .
Xiquets/etes de 5 a 1O anys. Dimarts i dijous de 17:30 a 18:30 h.
Xiquets/etes de 11 a 14 anys. Dimarts i dijous de 18:30 a 19:30 h
Matrícula: limitada 20 xiquets/etes per torn. Lloc: Pavelló Garganes.
Preu: 15,68 € de matrícula, més 8,36 € alumne/a i torn.

PILOTA VALENCIANA
Monitor/es: Ajuntament d’Altea. Participants: joves de 8 a 13 anys.
Duració del curs: de 4 al 27 de Juliol.
Horari: dimarts i dijous de 17:30 a 18:30h. (perfeccionament).
Material: rotllo d’esparadrap. Matrícula: il·limitada. Lloc: Carrer Pilota Ciutat Esportiva.
Preu: 15,68 € de matrícula, més 8,36 € alumne/a i torn. (mínim 8 Xiquets/etes per torn).

VÒLEI
Monitor/es: Club voleibol Altea. Participants: joves de 8 a 14 anys
Duració del curs: de l´11 de juliol al 24 d’agost
Horari: dilluns i dimecres de 18:30 a 19:30 h. Matrícula: il·limitada. Lloc: Pavelló Garganes
Preu: 15,68 € de matricula ,més 8,36 € alumne/a i torn.

ALTRES ESPORTS

HÍPICA
Monitor: Club Hípic d’ Altea. Participants: xiquets/etess de 7 a 14 anys. Nivell: iniciacion.
Durada del curs: del 26 de juny a l’ 1 de setembre dos dies. Dilluns i divendres.
Torns: 1r 26 i 30 de juny. 2n 3 i 7 de juliol. 3r 10 i 14 de juliol. 4t 17 i 21 de juliol.

8è 14 i 18 d’ agost. 9è 21 i 25 d’ agost. 10è 28 d’ agost i 1 de setembre.
Horari: de 17:00 h. a 18:00 h. (dilluns i divendres). Matrícula: Limitada a 5 persones per torn.
Lloc: Club Hípic d’ Altea. Material: sabatilles esportives , xandall o malles.
Preu: 15,68€ matrícula més 40€ per alumne i torn. Màxim 5 alumnes per torn.

GIMNÀSTICA RÍTMICA
Monitora: Verónica Bódalo. Participants: Xiquets/etes de 4 a 12 anys.
Duració del curs: de l´10 de juliol al 23 d’agost (2 sessions a la setmana).
Horari: Xiquets/etes de 4 a 6 anys: dilluns i dimecres de 17.30 a 18:30h.
Xiquets/etes de 7 a 12 anys: dimarts i dijous de 17.30h. a 18.30h.
Matrícula: limitada 15 xiquets/etes. Lloc: Palau dels Esports.
Material: Samarreta de tirants blanca, malles negres curtes i punteres.
Preu: 15,68 € de matrícula, mes 8,36 € per alumne/a i torn.

HAPKIDO
Monitor: Manuel Navarro. Participants: Xiquets/etes de 6 a 12 anys.
Duracíó del curs: de l´1 al 31 d’agost.
Horari: dimarts í dijous de 17:00 a 18:00h. Matrícula: il·limitada.
Lloc: Pavelló Garganes. Material: roba esportiva.
Preu: 15,68 € de matrícula, més 8,36 €/mes per alumne/a.

TAEKWONDO ITF
Monitor: Club Tae Gebaek Altea. Participants: Xiquets/etes de 6 a 18 años.
Duració del curs: juliol i agost. Cinc sessions a la setmana (de dilluns a divendres)
Torns: 1r Del 4 al 15 de juliol. 2n Del 18 al 29 de juliol.
3r De l´1 al 12 d’agost. 4t Del 16 al 26 d’agost.
Horari: de 09:00 h. a 13:00 h.
Material: samarreta, pantalons curts, aigua, aconsellable proteccions í guants principalment.
Matrícula: limitada 20 xiquets/etes. Lloc: gimnàs del Pavelló Garganes.
Preu: 15,68 € de matrícula més 50€ torn.

BADMINTON
Monitor: Dani Sanchez Larsen (entrenador nacional
Participants: Xiquets/etes de 7 a 16 anys. Durada del curs: del 4 al 27 de juliol.
Torns: Xiquets/etes de 7 a 11 anys, dimarts i dijous de 16:00 h. a 17:00 h
Xiquets/etes de 12 a 16 anys, dimarts i dijous de 17:00 h. a 18:00 h..
Lloc: Palau dels Esports. Material: roba esportiva, sabatilles esportives.
Preu: 15,68€ matrícula més 20€ per alumne i torn pagament al monitor. Mínim 6 alumnes per torn, màxim 15 alumnes per torn.

TENIS TAULA
Monitor: Club tenis taula Altea. Participants: Xiquets/etes de 8 a 16 anys.
Duracion: del 11 de juliol al 31 d’agost.
Torns : Xiquets/etes dimarts i dijous de 11:00 h. a 12:30 h. Lloc: Palau dels Esports
Material: roba esportiva, sabatilles esportives.
Precio: 15,68€ matrícula més 25€ per alumne pagament al monitor. Mínim 6 alumnes, màxim 20 alumnes.


ELECCIÓ: Per rigorós ordre d’inscripció.
QUOTA D’INSCRIPCIÓ: Matrícula (només una vegada): 15,68 euros i s’abonarà a l’Ajuntament d’Altea. Preu cursos: l’estipulat en cada un d’ells. A partir del segon curs es podran aplicarar descomptes. El pagament dels cursos que no siga directe al monitor/a, es farà mitjançant autoliquidació en entitat bancària adherida o amb targeta crèdit / dèbit en les oficines de’Esports o telefonant al 965.841.334.
CLAUSURA DELS CURSOS: Divendres 25 d’agost a les 20:00h. Ciutat Esportiva d’Altea.
INSCRIPCIONS I MATRÍCULA:Del 5 al 23 de juny ambdós inclosos. Centre Cultural Juvenil de dilluns a divendres
en horari 08:00 a 14:00h. i / o per correu electrònic altea.
deportes@cv.gva.es; juventudydeportes@altea.es
NOTA: Les inscripcions es formalitzaran un cop signada i pagada la sol·licitud d’inscripció i autorització paterna / materna emplenada.

INFORMACIÓ: Oficines del Centre Cultural Juvenil (Ciutat Esportiva d’Altea). Tel: 96 584 13 34. De dilluns a divendres de 08:00h. a 13:00h.
La regidoria es reserva el dret a modifi car qualsevol horari o curs

ACTIVITATS

Scroll to Top