Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fariña – L’espectacle teatral – Palau Altea

December 28, 2022 @ 19:00 - 21:00

19€ – 21€

Acte en castellà

28-dic | 19:00 h | Palau Altea

Teatre-documente.

Nacho Carretero i Xosé A. Touriñán porten al teatre Fariña, una adaptació de la reeixida obra de Carretero sobre la història del narcotràfic a Galícia en les últimes dècades del passat segle.

Dirigida per Tito Asorey, compte en el seu elenc amb Sergio Zearreta, Marta Lado, César Goldi, Oswaldo Digón i Graciela Carlos.

Fariña no permet a l’espectador acomodar-se en la butaca.

A una imponent descàrrega la succeeixen converses entre xics i veïns dels pobles parlant, comprant, consumint i manejant amb soltesa el famós Winston de bat. El fenomen ja està en marxa. L’elenc d’actors entra i ix de l’escena ficant-se en la pell de desenes de personatges entre situacions familiars: un alcalde corrupte disposat a finançar una revetla, els veïns més joves provant la mercaderia d’amagat… El salt al narcotràfic ocorre en l’escenari amb la mateixa soltesa amb la qual va tindre lloc en la realitat.

De sobte, en escena, s’escolta accent colombià i marroquí. S’escolten ritmes de percussió i cançons. S’escolten bromes i fanfarronades. Les drogues prenen el control: ostentació i subidón omplin el teatre.

I, de nou com va succeir en la realitat, apareix la tragèdia. En forma de mares, xics afonats i, per fi, operacions policials.

Tot cap sobre un escenari que recull un recorregut fidel per aquest fosc capítol de la història de Galícia des d’un punt de vista únic. Un viatge en el temps des d’una òptica pròxima, real i familiar, amb la sensació final, i la reflexió que l’espectador fa en eixir del teatre, arribant a adquirir una eficàcia inèdita.

Entrada 19/21 €.

Details

Date:
December 28, 2022
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
19€ – 21€
Website:
https://www.alteacultural.com/events/farina-el-espectaculo-teatral/

Venue

Palau Altea
Carrer d'Alcoi, 18
Altea, Alicante Spain
+ Google Map
Scroll to Top