Pàgina Oficial d'Altea

versió accesible

Gastronomía

Quan es parla de "gastronomia alteana" entren en joc els cinc sentits, no en va, Altea ha sigut un poble que ha mimat amb gust i amb afecte les seues terres i el seu mar. El fruit d'eixe treball es veu recompensat dia a dia amb els mateixos ingredients però sempre innovant.

La tan anomenada "cuina mediterrània", autèntica panacea dietètica dels nostres temps, la practiquen els alteans des de sempre. Potser és aquest un dels secrets de la seua longevitat. Almenys, fins fa poc.

Arrossos, peix i els productes de la feraç horta alteana, constitueixen la base de la gastronomia a Altea. En menor mesura, les carns.

Vegem alguns exemples d'arrossos. A aquesta gramínia se li trau un partit extraordinari i es combina de mil maneres.

Paella amb aladroc.

Empedrat (amb fesols blancs i bacallà).

La Paella marinera, l’Arròs a banda i el Calder són arrossos fets amb brou de peix. El Calder és l'arròs genuí que fan els mariners a bord del vaixell en calder de ferro.

Una singularitat alteana són els eriçons de mar, marisc del que només es mengen les freses, sucant la closca amb un trosset de pa i acompanyat per un bon vi.