Pàgina Oficial d'Altea

versió accesible
« Volver
16.03.17

Constitució del Consell Assessor de la Càtedra d'Estudis Artístics Anetta Nicoli de la UMH

El Consell Assessor de la Càtedra d'Estudis Artístics Anetta Nicoli de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx s'ha constituït aquest matí a Altea. El nou Consell Assessor està integrat per 7 membres, entre altres el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, qui ostenta la presidència, i l'alcalde d'Altea, Jaume Llinares. El director de la Càtedra és el professor del Departament d'Art de la UMH Daniel Tejero.


El Consell Assessor està format, a més, per la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la UMH, Tatiana Sentamans, l'artista plàstic Miquel Zaragoza, la psicòloga i sexòloga Mariví Montfort i la professora de l'Àrea de Dibuix de la Universitat i secretària de Centre de la Facultat de Belles Arts d'Altea, Carmen García Muriana, qui actuarà com a secretària de la Càtedra.


A l'acte han assistit, també, la secretària general de la UMH, Mercedes Sánchez, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Altea, Diego Zaragozí.


En aquest primer Consell Assessor, s'ha aprovat el Pla d'Activitats per a 2017, que girarà al voltant dels 3 eixos conceptuals de la Càtedra: arts visuals, música i feminismes. Aquest Pla, a més, s'articula al voltant de 4 activitats principals que funcionen com a pilars de la Càtedra: Ruta de les ermites (6 d'abril 2017, inauguració Càtedra); Castell de l'Olla (12 d'agost 2017); Dia Internacional contra la Violència Masclista (25 de novembre 2017) i Efemèride de la mort de Maruxa Mallo (6 de febrer 2018). En aquestes activitats hi col·laboren les regidories de Cultura, Turisme, Festes i Benestar Social, així com d'altres ens culturals com la Confraria del Castell de l'Olla d'Altea.


Així mateix, el rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, i l'alcalde d'Altea, Jaume Llinares, han signat un conveni específic en l'àmbit d'actuació de la Càtedra d'Estudis Artístics Anetta Nicoli i de la seua seu, que serà El Centre Cultural Gadea d'Altea (Vil·la Gadea). El seu edifici i terrenys són de propietat municipal, constitueix una infraestructura idònia per al disseny i realització de projectes culturals. En aquest sentit, els seus orígens es vinculen amb la Universitat com a institució, ja que va ser construïda per Vicent Gadea Orozco, doctor en Filosofia i Lletres, president de la Societat d'Amics del País i catedràtic i rector de la Universitat de València. Estratègicament situada a la vora del mar davant de la badia i l'illa d'Altea, des de l'últim terç del segle XIX va ser un lloc privilegiat de descans per personalitats del món de les lletres, la música o la gestió cultural com, per exemple, el president José Canalejas.


El Centre Gadea disposa de 25.600 m2 d'espai (zones enjardinades i esplanades) a l'aire lliure. La Vil·la té 768 m2 de superfície construïda, més 300 m2 d'altell que podrien ser habilitats amb una inversió mínima com a alberg per a estudiants, residències i persones convidades a les seues activitats.